Bridge met Smart Lock koppelen

Nuki » Help » Bridge » Bridge met Smart Lock koppelen

Je kunt je Smart Lock op elk moment uitbreiden met een Nuki Bridge. Zo kan je het slot ook op afstand bedienen.

Een Nuki Bridge kan met meerdere Smart Locks gekoppeld worden. Let op dat elk Smart Lock zich binnen het Bluetooth-bereik van de Bridge bevindt en dat er een goede verbinding is tussen de apparaten.

A) Koppeling via de Nuki-app
In het menu van de Nuki-app kun je onder “Bridge beheren” zoeken naar je Bridge in de onderhoudsmodus om vervolgens het gewenste Smart Lock eenvoudig en probleemloos met de Bridge te koppelen.

B) Koppeling zonder de Nuki-app
Als je een Smart Lock wil koppelen dat niet in de Nuki-app staat, kun je de Bridge (nadat je deze eerst succesvol ingesteld hebt) ook zonder app verbinden met het Smart Lock. Druk hiertoe 5 seconden lang op de knop van je Smart Lock en op de knop van je Bridge om deze in de koppelmodus te zetten. De lampjes op de apparaten branden continu in de koppelmodus. De apparaten zijn succesvol gekoppeld wanneer de Bridge onmiddellijk na het koppelen 3 seconden lang snel knippert en de lampjes van het Smart Lock en de Bridge daarna niet meer oplichten.

smart-lock-bridge-abstand-elektronisches-tuerschloss

Problemen oplossen

Je kun je Bridge in de onderhoudsmodus zoeken met behulp van de Nuki-app (in het menu, onder “Bridge beheren”). Daarna kun je nalopen of het gewenste Smart Lock ook met de Bridge gekoppeld is. Hier kun je de koppeling ook verwijderen als dat nodig is, om de apparaten vervolgens weer aan elkaar te koppelen.

Als je de Bridge zonder Nuki-app wil koppelen met het Smart Lock maar de apparaten niet binnen 60 seconden koppelen, verlaten ze automatisch de koppelmodus. Als de Bridge daarna niet 3 seconden lang knippert, is de koppeling helaas mislukt. Probeer het gewoon nog een keer en zorg ervoor dat de Bridge in een stopcontact wordt gestoken dat maximaal 5 meter van je Smart Lock verwijderd is. Als de Bridge verder weg is kan de Bluetooth-verbinding onderbroken zijn.

Om het Smart Lock en de Bridge te koppelen, moet “Bluetooth pairing” op je Smart Lock ingeschakeld zijn. Om deze instelling op je Smart Lock te activeren, tik je op het gewenste Smart Lock in de Nuki-app en open je de instellingen van het slot. Selecteer vervolgens “Smart Lock beheren” en schakel de optie “Bluetooth pairing” in zodat je apparaten kan koppelen met je Smart Lock.

Nadat het Smart Lock en de Bridge zijn gekoppeld, kan het enkele minuten duren voordat het Smart Lock registreert dat het nu op een Bridge aangesloten is. Probeer na enkele minuten je Smart Lock te vergrendelen (zoals voorheen via Bluetooth) met de Nuki smartphone-app om te testen of de koppeling correct uitgevoerd is. Schakel vervolgens Bluetooth op je telefoon uit en probeer het slot opnieuw te vergrendelen. Dit keer zou de vergrendel-opdracht via de Bridge naar het Smart Lock verzonden moeten worden. Als je Smart Lock ook daadwerkelijk vergrendelt, is de koppeling succesvol: vanaf nu kun je het Smart Lock op afstand bedienen.

Als je na een paar minuten nog steeds het Smart Lock niet kan vergrendelen via de Bridge, sluit dan de Nuki-app en open deze opnieuw om een statusupdate te forceren. Indien ook dit niet helpt, controleer dan de verbindingsstatus met de Nuki-app. Om de verbindingsstatus in te zien, tik je op het gewenste Smart Lock in de Nuki-app en open je de instellingen van het slot. Selecteer vervolgens “Verbindingsstatus”. Als hier nog geen verbinding met een Bridge wordt weergegeven, probeer je het Smart Lock en de Bridge opnieuw te koppelen. De vorige poging is blijkbaar niet gelukt.