Bridge problemen oplossen

Nuki » Help » Bridge » Bridge problemen oplossen

Bridge met Smart Lock pairen

Om de Nuki Bridge na de initiële installatie te koppelen aan je Smart Lock, druk je 5 seconden lang op de knop op je Smart Lock en op je Bridge om ze in de pairing-modus (koppelmodus) te zetten. De apparaten staan in de pairing-modus als de lampjes continu branden (niet knipperen, maar continu branden). De apparaten zijn succesvol gekoppeld wanneer de Bridge onmiddellijk na het koppelen 3 seconden lang snel knippert en de lampjes van het Smart Lock en de Bridge daarna niet meer oplichten.

Problemen oplossen

Als je de Bridge en het Smart Lock wil koppelen maar de apparaten niet binnen 60 seconden verbinden, verlaten ze automatisch de koppelmodus. Als de Bridge daarna niet 3 seconden lang knippert, is de koppeling helaas mislukt. Probeer het gewoon nog een keer en zorg ervoor dat de Bridge in een stopcontact wordt gestoken dat maximaal 5 meter van je Smart Lock verwijderd is. Als de Bridge verder weg is kan de Bluetooth-verbinding onderbroken zijn.

Om het Smart Lock en de Bridge te koppelen, moet “Bluetooth pairing” op je Smart Lock ingeschakeld zijn. Om deze instelling op je Smart Lock te activeren, tik je op het gewenste Smart Lock in de Nuki-app en open je de instellingen van het slot. Selecteer vervolgens “Smart Lock beheren” en schakel de optie “Bluetooth pairing” in zodat je apparaten kan koppelen met je Smart Lock.

Nadat het Smart Lock en de Bridge zijn gekoppeld, kan het enkele minuten duren voordat het Smart Lock registreert dat het nu op een Bridge aangesloten is. Probeer na enkele minuten je Smart Lock te vergrendelen (zoals voorheen via Bluetooth) met de Nuki smartphone-app om te testen of de koppeling correct uitgevoerd is. Schakel vervolgens Bluetooth op je telefoon uit en probeer het slot opnieuw te vergrendelen. Dit keer zou de vergrendel-opdracht via de Bridge naar het Smart Lock verzonden moeten worden. Als je Smart Lock ook daadwerkelijk vergrendelt, is de koppeling succesvol: vanaf nu kun je het Smart Lock op afstand bedienen.

Als je na een paar minuten nog steeds het Smart Lock niet kan vergrendelen via de Bridge, sluit dan de Nuki-app en open deze opnieuw om een statusupdate te forceren. Indien ook dit niet helpt, controleer dan de verbindingsstatus met de Nuki-app. Om de verbindingsstatus in te zien, tik je op het gewenste Smart Lock in de Nuki-app en open je de instellingen van het slot. Selecteer vervolgens “Verbindingsstatus”. Als hier nog geen verbinding met een Bridge wordt weergegeven, probeer je het Smart Lock en de Bridge opnieuw te koppelen. De vorige poging is blijkbaar niet gelukt.