Eerste installatie van het Smart Lock

Nuki » Help » iOS-App » Eerste installatie van het Smart Lock

Om je Smart Lock met de Nuki app in te stellen, installeer je de app op je smartphone en open je deze. Doorloop dan de stappen die in de app beschreven worden.

Nuki App met Smart Lock verbinden

Schakel Bluetooth op je smartphone in zodat de Nuki App je Smart Lock kan vinden. Wanneer de app je Smart Lock zoekt tijdens de installatie, druk je gedurende 5 seconden op de knop van je Smart Lock totdat het cirkeltje van lampjes continu oplicht. Zo kan deze met je smartphone verbonden worden. Blijf tijdens het installeren binnen het Bluetooth-bereik van de Smart Lock.

Kan je Nuki-app je Smart Lock niet vinden? In deze zeldzame situatie dien je na te gaan of Bluetooth is ingeschakeld op je telefoon en zeker te stellen dat je binnen het Bluetooth-bereik blijft. Schakel Bluetooth uit en weer in op je telefoon om er zeker van te zijn dat Bluetooth correct werkt. Druk vervolgens nogmaals 5 seconden op de knop op je Smart Lock totdat het cirkeltje van lampjes continu oplicht. Nu wordt er een nieuwe verbindingspoging gedaan.

Deurgreep: hendel of knop

Nuki Smart Lock kan de dagschoot intrekken en is dus zowel geschikt voor deuren met een hendel alsook voor deuren met een knop aan de buitenkant. In de Nuki-app kun je instellen of je het slot tijdens het ontgrendelen enkel wil ontgrendelen, of daarnaast ook de dagschoot wil intrekken om de deur te openen.

Selecteer, tijdens de eerste installatie van het Smart Lock, om welk type deurklink het gaat. Om achteraf de instelling van de deurklink te wijzigen, tik je in de Nuki-app op het gewenste Smart Lock en open je de instellingen van het slot. Selecteer vervolgens “Smart Lock beheren”. Hier kun je nu de instelling wijzigen onder de optie “Deursluiting kiezen”.

Kalibreren

Het Nuki Smart Lock kalibreert zichzelf tijdens de initiële installatie en past zichzelf aan je deur aan. Als je deur bijvoorbeeld zo is ontworpen dat deze twee keer kan worden vergrendeld, zal het Smart Lock dat ook doen.

Om achteraf je Smart Lock nogmaals te kalibreren, tik je in de Nuki-app op het gewenste Smart Lock en open je de instellingen van het slot. Selecteer vervolgens “Smart Lock beheren”. Het slot kan hier opnieuw gekalibreerd worden met behulp van de optie “Smart Lock opnieuw kalibreren”.