Installatievereisten

Nuki » Help » Smart Lock » Installatievereisten

Installatiecheck

Beantwoord 7 korte vragen om uit te vinden of je Nuki Smart Lock ook op jouw deurslot kunt monteren.

nuki.io/check

Installatie Vereisten

Dubbele europrofielcilinders

Dubbele europrofielcilinders

met nood- en gevarenfunctie

Swiss Round Cylinder

Zwitserse rondprofielcilinders

met voorrangsfunctie

Door fitting

Behuizing

Schildbehuizing of veiligheidsrozet

Knob or handle

Knop of hendel

Nuki kan de dagschoot intrekken

Multipoint lock

Meervoudige vergrendeling

Sluit Nuki ook

Vertical key channel

Verticaal sleutelkanaal

Geen probleem voor Nuki

Knob cylinder

Deurknopcilinder

beschikbaar voor geselecteerde merken

UK Oval Cylinder

UK ovale cilinder

met nood- en gevarenfunctie

American Dead Bolt

Amerikaanse dead bolt

werkt niet

Additional security lock

Extra vergrendeling/h3>

werkt niet

Automatically locking lock

Automatisch vergrendelingsslot

werkt niet

De juiste sluitcilinder

Om het Nuki Smart Lock te gebruiken raden wij aan een sluitcilinder met nood- en gevarenfunctie (ook wel prioriteitsfunctie genoemd) te gebruiken. Hierdoor kan de cilinder ook worden vergrendeld indien er een sleutel aan de andere kant in het slot steekt. De benaming van deze eigenschap verschilt van aanbieder tot aanbieder, zo kan het bijvoorbeeld een “dubbelzijdig cilinderslot” heten. Let op: als je de deur van buitenaf vergrendelt, dient je sleutel aan de binnenkant mee te draaien.

Normaal gesproken hoef je de bestaande cilinder niet te vervangen; de meeste deuren zijn al uitgerust met een geschikte cilinder. Het Smart Lock wordt eenvoudigweg aan de binnenkant van de deur (aan de bestaande cilinder) bevestigd. Je hoeft geen structurele veranderingen aan te brengen en dus ook je sleutels niet te wisselen.

Als je een Nuki Smart Lock gebruikt op cilinders zonder nood- en gevarenfunctie, kun je het slot niet meer van buitenaf vergrendelen met je mechanische sleutel. Veel cilinders kunnen echter ook na installatie nog met deze functie uitgerust worden. Je kunt voor meer informatie rechtstreeks naar je lokale slotenmaker gaan.

Gebruik in gebouwen

Het Smart Lock is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnen gebouwen. De bedrijfstemperatuur van het Smart Lock ligt tussen de 10°C en 40°C. Wij raden absoluut af om een Smart Lock buiten te installeren (zoals aan de tuinpoort), omdat het slot niet weerbestendig is en verwijderd kan worden.

Deurgreep: hendel of knop

Nuki Smart Lock kan de dagschoot intrekken en is dus zowel geschikt voor deuren met een hendel alsook voor deuren met een knop aan de buitenkant. In de Nuki-app kun je instellen of je het slot tijdens het ontgrendelen enkel wil ontgrendelen, of daarnaast ook de dagschoot wil intrekken om de deur te openen.

Selecteer, tijdens de eerste installatie van het Smart Lock, om welk type deurklink het gaat. Om achteraf de instelling van de deurklink te wijzigen, tik je in de Nuki-app op het gewenste Smart Lock en open je de instellingen van het slot. Selecteer vervolgens “Smart Lock beheren”. Hier kun je de instelling wijzigen onder de optie “Deursluiting kiezen”.